Hasznos Appok

 

Képtalálat a következőre: „app”

Szerencsére már több olyan appot is le lehet tölteni,aminek hasznát vehetjük a  puskázás tanulás során. Ezekből gyűjtöttem párat.

  • PuskApp: 

Készülj a dolgozatokra, felelésekre akár az utolsó pillanatig a telefonod segítségével! Érettségi kidolgozott tételek és jegyzetek, amiket nem csak érettségikor használhatsz!

Az érettségi.com alkalmazásával bármikor előkeresheted fontos és kedvenc jegyzeteidet, akár internet kapcsolat nélkül!
Sőt, ha elég leleményes vagy, akkor próbáld ki alkalmazásunk puska módját és a hirtelen jött dolgozatot játszva teljesítheted! 

Amit fontos tudni: 

- használható bejelentkezés nélkül, regisztráció után (ahhoz, hogy az applikációt használni tudd, erettsegi.com oldalon szükséges regisztrálnod!)

- belépni a felhasználó neveddel tudsz (és nem az email címeddel)

- kedvenc jegyzetek elmentése, így könnyen megtalálod a neked fontos tételeket

- puska mód: a villanykörte ikonra kattintva a képernyő érintésre elsötétül!

- a tételeknél betűméret állítható
Borítókép
  • School:

    Bár az e-naplókban benne van az órarend, ez az alkalmazás segít eligazodni a napi teendőkben, ugyanis tudsz a tantárgyakhoz jegyzeteket írni, így sosem fogod elfelejteni, ha házit/beadandót adott fel a tanár.
Borítókép
  • MEK Droid:

Magyar Elektronikus könyvtár alkalmazása. Tökéletes, ha nincs időd a regényekben,verseskötetekben egy verset keresgélni, egyszerűen rá tudsz keresni az adott műre. Többféle kategória is van: a szépirodalmi művek mellett helyet kapnak a biográfiák,tanulmányok. Én gyakran használom, ha épp nincs idő elfutni a könyvtárba, szerintem nagyon hasznos.

Borítókép
  • Hangoskönyvtár-Magyar Hangoskönyv lejátszóA Magyar Elektronikus Könyvtár - Hangoskönyvtár app egy ingyenes hangoskönyv lejátszó, katalógus-böngésző alkalmazás.

Borítókép

  • StudyBlue Flashcards & Quizzes:
    Amerikai filmekben gyakran látni, hogy tanuló „kártyákat” használnak a felkészülésre. Gyors kérdések – rövid válaszok az adott anyaggal kapcsolatban. Ebbe az appba ugyan nekünk kell feltölteni a kérdéseket és a válaszokat is, de kikérdezés helyett is jól működik, és már a kérdések  - válaszok bepötyögése alatt is rögzül valamennyire a tananyag. Osztálytársakkal is össze lehet állni és egymás kérdéseire válaszolni az appon belül. A jó válaszokért pontokat kaphatsz, amitől egyesek teljesen begőzölnek és elkezdik hajtani a pontokat. Végülis ez is csak egy játék pontokért.

Borítókép

  • Photomath: bár nem magyarhoz tartozik, azért még hasznos!Egyszerűen irányítsd a kamerádat egy matekfeladatra, és a Photomath mintegy varázsütésre megmutatja az eredményt, részletes, lépésről lépésre történő magyarázat kíséretében.

Borítókép

  • Drops: 5 perc nyelv tanulás. Szintén nem magyarhoz tartozik, de a nyelvtanulás hozzátartozik a gimis évekhez...

    A szavakat audiovizuálisan tanulja meg a felhasználó, pillanatok alatt rögzülnek a legfontosabb kifejezések. Használatához elég a képeket, betűket drag-and-drop, azaz fogd és húzd módszerrel a helyükre tenni.

    Mindennap maximum 5 percet enged játszani az app, ezzel pedig igazi függőség alakulhat ki!

Borítókép

  • Zanza:

A zanza.tv táblajátéka egy verseny- és egy kvízjáték ötvözete néhány közösségi játékelemmel kiegészítve. 

Az nyer, aki elsőnek teljesíti a kijelölt köröket a játékmezőn, és a legtöbb pontot éri el a feladatkártyák helyes megoldásával. A játékot egyszerre maximum hatan játszhatjátok telefonon, táblagépen vagy remote üzemmódban: ilyenkor minden játékos a saját telefonkészülékével tud csatlakozni a központi táblagépre. Ha csak gyakorolnál, egyéni játékot is tudsz választani.

Borítókép

  • Szólások-közmondások:Keress közel 18 000 szólás és közmondás (szólásmondás) között, akár kategóriákra szűrve, magyarázatokkal!

Borítókép

 

 

Címkék: tippek