Tanulj könnyen, GYORSAN, hatékonyan !

Hogyan tanulj gyorsabban és hatékonyabban?

 Kapcsolódó kép

-Időben állj neki a tanulásnak, ne az utolsó percben kapkodj! Ez azért is egyszerűbb így, mert nem kell egyszerre órákig ülni a könyv felett, minden nap csak egy kicsit kell tanulni. Következő nap csak át kell ismételned az előző napi anyagot, így minden nap ismételsz is egy kicsit.

-Kapcsold ki a telefonod! A Facebook és az Instagram el tudja vonni a figyelmet a tanulástól, így rakd félre a telefont, amíg tanulsz.

-Tarts szünetet a tanulás közben is! Egy óra tanulás után tarts 5-10 pec szünetet.

-Igyál sok vizet, illetve éhesen soha ne ülj le tanulni!

-Inkább délután tanulj, ne este. Este fáradtabb vagy, az agyad már az alvásra készül, nem tudsz rendesen koncentrálni. Ezért célszerűbb délután tanulni.

-Készíts jegyzeteket, használj post-iteket!

-Emeld ki a lényeget! Ha lehet, írj színes tollal, egy tanulmány szerint sokkal jobban tudjuk memorizálni az adatokat akkor, ha színeket látunk. 

 

 -Mondd fel valakinek a megtanult anyagot!

-Fontos a megfelelő környezet. Ne tévé, számítógép előtt tanulj, vonulj félre egy olyan helyre, ahol csend és természetes fény van. Szellőztess ki, az agynak szüksége van oxigénre.

-Nézz videókat, ezáltal sokkal jobban tudsz memorizálni. Vizuálisan és auditívan lehet a legkönnyebben tanulni, a kettőt egyszerre alkalmazzák a tanulós videók.

-Jegyzetelj ki a könyvből minden légyeges információt. Írás közben is tanulod az anyagot.

-Ha valamit nem értesz, kérj segítséget az osztálytársaidtól vagy a tanárodtól. Sokszor az is megnehezíti a tanulást, hogy nem érted az anyagot vagy a feladatot.

- Ha fáradt vagy, aludj egyet. Akár fél-egy órás alvás is elég lehet ahhoz, hogy egy kicsit felfrissülj.

 

 

Címkék: tippek